Corona

Belangrijk bericht over vaccinatie tegen het coronavirus

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van vaccins tegen het covid-virus is er in Nederland gekozen voor een landelijk vaccinatiebeleid. Dit betekent dat uw huisarts geen invloed heeft op de levering van de vaccins en de volgorde van vaccinatie. Er wordt gestart met het vaccineren van de groepen met het hoogste risico. Deze groepen zijn bepaald door het RIVM. Als u aan de beurt bent, ontvangt u een oproep voor vaccinatie via uw huisarts of via de GGD.

Momenteel wordt de huisartsenpraktijk overspoeld met telefoontjes over de volgorde van vaccineren en met persoonlijke vragen van patiënten over wanneer zij aan de beurt zijn. Uw huisarts heeft geen invloed op de volgorde van het vaccineren en kan deze vragen niet beantwoorden. Heeft u vragen over het vaccinatieproces, kijk dan op de website van de rijksoverheid.

 

Maatregelen binnen de praktijk

Het coronavirus is nog altijd actief en vraagt om de nodige maatregelen, ook binnen onze praktijk. Wij doen ons best om het besmettingsgevaar binnen onze praktijk zo laag mogelijk te houden. Daarom hebben wij de volgende maatregelen ingesteld:

  • Bel áltijd voordat u naar de praktijk komt.
  • Wij hebben een speciale coronaspreekuur ingericht voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Heeft u corona gerelateerde klachten zoals een verkoudheid, benauwdheid, hoesten of koorts? En wilt u een afspraak maken met de huisarts? Kom niet naar de praktijk, maar neem eerst telefonisch contact met ons op.
  • Om zichzelf én u te beschermen hebben onze huisartsen uit voorzorg een mondkapje op. Wij verzoeken iedereen (mits ouder dan 13 jaar) die onze praktijk binnenkomt om ook een mondkapje te dragen.
  • Wij dragen extra zorg voor het schoonhouden en desinfecteren van onze praktijkruimtes. Ook deurklinken e.d. worden regelmatig gereinigd.

Natuurlijk kunt u erop blijven vertrouwen dat wij u altijd van de beste zorg zullen voorzien, óók nu. Heeft u een medische klacht of vraag maar wilt u liever niet naar de praktijk komen? Bel ons gerust; de assistente of huisarts zal telefonisch met u bespreken of een praktijkbezoek noodzakelijk is.