Griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie 2023

28 september, 2023

Ook dit jaar zullen patiënten die een indicatie* hebben voor een griepvaccinatie of pneumokokkenvaccinatie een uitnodiging van de huisartsenpraktijk krijgen.

Is uw emailadres bij ons bekend, dan zult u de uitnodiging per mail (via mijnGezondheid.net) van ons ontvangen. Wanneer wij geen emailadres van u hebben dan zult u de uitnodiging per post van ons ontvangen. We willen u vragen om de uitnodiging mee te brengen naar uw afspraak zodat wij de barcode kunnen scannen die in de brief staat. Lukt het niet om de uitnodiging te printen dan mag u de uitnodiging ook op uw telefoon of tablet laten zien.

Dit jaar zullen wij de vaccinaties geven op donderdag 19 Oktober in de Zuiderkerk (de kerk schuin tegenover de praktijk). In uw uitnodigingsbrief staat een tijdstip vermeld wanneer u uw vaccinatie mag komen halen. Probeer om u zoveel mogelijk aan deze tijd te houden, hierdoor voorkomen we lange wachttijden en een lange wachtrij. Komt de tijd u echter niet uit dan mag u gerust op een ander moment komen deze dag, tussen 13:00 uur en 18:00 uur. Bent u een (echt)paar en bent u beide op een verschillende tijd ingepland, dan mag u gerust tegelijk komen op de tijd die voor u het beste schikt. U hoeft een wijziging niet (telefonisch) door te geven aan de praktijk

Komt 19 Oktober u echt niet goed uit, dan is er een inhaalmoment op dinsdag 31 Oktober tussen 15:30 uur en 18:00 uur. Het inhaalmoment is op de praktijk. Wanneer u gebruik wilt maken van het inhaalmoment hoeft u dit niet (telefonisch) door te geven aan de praktijk.

Wilt u de griepprik niet ontvangen, mail dan aub naar grieprv@huisartsencentrumzorg.nl.

 

* Griep (influenza) kan ernstige gevolgen hebben, vooral als u diabetes, een hart-, long- of nierziekte, minder afweer hebt of als u 60 jaar of ouder bent. De griepvaccinatie is de beste manier om u tegen griep te beschermen, ook als u zich gezond voelt. Door de griepprik heeft u ongeveer 30% minder kans op griep en minder kans om ernstig ziek te worden.

* Pneumokokken zijn bacteriën. Mensen van 60 jaar en ouder kunnen sneller en erger ziek worden van pneumokokken. Uw afweer wordt slechter als u ouder wordt. U kunt en ernstige ziekte krijgen zoals een longontsteking. De pneumokokkenvaccinatie maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. Patiënten die geboren zijn in 1957, 1958, 1959 of 1960 ontvangen dit jaar een uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht